Сеоски туризам - прави дух Златибора

Годинама већ, Златибор је по много чему посебан и у самом врху туристичке понуде Србије. После празника када су имали готово 100 одсто попуњеност капацитета, на овој планини борави око 8.000, а за недељу дана са почетком распуста, очекује се двоструко више гостију. Многи од њих одмор ће провести у неком од двадесетак златиборских села која постају све атрактивнија туристичка одредишта.

Одмор у атрактивном центру Златибора где су скијање, санкање, луксузан хотелски смештај и други садржаји на дохват руке, или у оргиналним, петнаестак, километара удаљеним селима по обронцима планине, дилема је која кажу, нестаје са првим боравком у неком од овдашњих домаћинстава.

Међу најбољима, са 670 ноћења прошле године, је домаћинство Меловића које, после добре попуњености за празнике, нове госте очекује већ за неколико дана.

"Претежно дођу са том мањом децом. Онда њима не требају неке падине за скијање. Они се санкају, грудвају, праве снешка. Њима је важно да има снега, да се деца играју у снегу, да осете ту нашу љуту зиму", објашњава Гордана Меловић.

Уз несвакидашње окружење, мир, тишину, домаћу храну и посебну пажњу домаћина, са двадесетак центиметара снега, ове зиме, обезбеђена је и забава за најмлађе. 

Са снегом или без њега, прошле године, у златиборским домаћинствима у најпосећенијим селима, Сирогојну, Гостиљу, Рожанству, Љубишу, Мачкату и Доброселици, остварено је 3.500 ноћења.

"Поред стандардне услуге, смештаја и хране, гости у сеоском туризму на Златибору, могу осетити онај прави златиборски дух кроз храну, кроз начин живота и наравно кроз наш ерски хумор", истиче Миљко Радишић из ТО Златибор.

Гордана Меловић наводи да стално уводе нове садржаје, како би се угодило сваком госту.

"Улажемо у тај један кутак, премамо подрум где могу мушки да проведу више времена уз ракију, сир, купус, сад у овом зимском периоду, радимо да би гостима било што удобније и боље", напомиње Меловић.

Уз стална улагања овде је кажу, евидентан и сталан раст броја гостију, како оних који воле урбани део Златибора, тако и оних који желе истински одмор и уживање у природи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару