Више од 230.000 захтева за легализацију у Београду

До сада је за легализацију објеката предато 700.000 захтева по неком од претходних закона. Надлежни су дужни да власнике бесправних објеката позову да евентуално допуне документацију и уплате таксу, како би добили решење и били уписани у катастар непокретности. Градски менаџер Горан Весић каже да је у престоници поднето око 230.000 захтева за озакоњење, а да је од почетка године издато 90 решења и 310 налога за плаћање таксе.

Највише објеката у Београду озакоњено је на Звездари, а данас је у Раковици решење добила и породица која је на њега чекала 12 година.

Весић је породицу Петровић посетио заједно са министарком Зораном Михајловић.

"Од почетка године издато је 90 решења за озакоњење, као и 310 налога за плаћање таксе, након чега ће и ти власници врло брзо добити решења. Дневно се шаље и око 1.500 обавештења грађанима који су поднели захтеве да евентуално допуне документацију како би могли да озаконе своје објекте", истакао је Весић.

Градски менаџер је позвао грађане да "искористе ову прилику и по повољним ценама легализују своје објекте јер друге прилике неће бити", преноси Беоинфо.

Истакао је да је број људи на овом послу повећан и да се сви објекти који су озакоњени одмах евидентирају у Пореској управи и издају им се решења о порезу на имовину.

"Као и све друге, и овај закон ћемо спровести веома брзо, иако као највећа локална самоуправа имамо и највећи број захтева за озакоњење. Процедура је кратка и једноставна и некада траје мање од недељу дана. Зато Београд може да буде пример другим општинама и градовима у земљи", додао је градски менаџер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи