Мали: Фабрика у Баричу пуштена у рад

Обреновачка фабрика за прераду воде у Баричу, која је због повећане концентрације амонијака затворена, пуштена је у рад, изјавио је градоначелник Београда Синиша Мали.

Градоначелник је додао да је узрок повећаног нивоа амонијака рекордно низак водостај Колубаре и Саве.

"Важно је да смо на време реаговали. Фабрика у Баричу је пуштена у рад", рекао је Мали на конференцији у Старом двору и додао да је тренутно ниво амонијака четири пута нижи од дозвољеног, што је добро.

Према наводима градоначелника, Завод за јавно здравље града Београда ради анализе и уколико ниво амонијака буде остао у границама дозвољеног, вода ће до краја дана бити пуштена до домаћинстава.

Иначе, фабрика у Баричу била је затворена због повећане концентрације амонијака у Колубари.

Становници се за то време снадбевали водом из друге обреновачке Фабрике за прераду воде "Забрежје", а за три села која нису имала воду, Ратари, Ушће и Скела биле су обезбеђене цистерне са водом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи