Весић: Радови на путу Бабе-Губеревац готови до маја

Градски менаџер Горан Весић данас је у општини Сопот обишао радове на санацији клизишта на путу Бабе-Губеревац који ће, како је рекао, бити завршени до маја ове године.

Напоменувши да санација клизишта подразумева изградњу потпорног зида дужине 40 метара и висине више од пет метара, Горан Весић је најавио да ће осим тога бити санирано још једно клизиште у близини где ће бити изграђен потпорни стуб дужине 28 метара и висине око шест метара.

Такође, осим санације две клизишта биће асфалтиран и пут на тој локацији, рекао је Весић и нагласио да сви ти радови коштају више од 65 милиона динара и да ће бити завршени до маја ове године.

Радове је обишао и заменик градоначелника Андреја Младеновић који је рекао да је то четврто по реду клизиште које град Београд санира.

"Урадили смо клизиште у улици Матице српске, Волгиној улици, као и у улици 13. октобра и сада овде у Губеревцу на један изузетно квалитетан начин. Систематски, кроз пројектовање и геотехничка истраживања санирамо овај један заиста велики проблем који смо затекли након мајских поплава 2014. гдоине", навео је Младеновић.

Такође је рекао да је након мајских поплава утврђено више од 150 локација на којима су се појавила клизишта и најавио да ће у 2016. години наставити са геотехничким истраживањима на још сигурно 20 локација у Београду.

Председник општине Сопот Живорад Милосављевић захвалио је Скупштини града на санацији клизишта.

Истакавши да је месна заједница Губеревац једина од 16 у општини Сопот која нема градску воду, он је рекао да ће у сарадњи са градом Београдом бити решен и проблем водоснадбевања.

Обиласку радова присуствовао је и директор предузећа "Београд пут" Иван Тејић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи