Пријепоље, ветар чупао бандере и дрвеће

Олујни ветар који је јуче дувао, оставио је прошле ноћи без електричне енергије више стотина домаћинстава у селима Пријепоља, Прибоја и Нове Вароши. Према последњим информацијама из ЕПС-а, ситуација је нормализована у Пријепољу и Новој Вароши, а до краја вечери очекују да ће тако бити и у Прибоју, где је без струје око 300 потрошача.

Екипе Електродистрибуције су на терену како би отклониле кварове и искакања из мреже, а мештани су се оргaнизовали на рашчишћавању пута.

Ветар је највише проблема створио у општини Прибој. Без струје су остали мештани села Голеша, Мажићи, Калафати, Бучја и Кратова.

Начелник Одељења за ванредне ситуације из Пријепоља, Горан Посркача изјавио је да је у тој општини без струје домаћинства у селима Камена Гора, Бабине и Сопотница.

Олујни ветар који је јуче касно поподне дувао у пријепољском селу Камена Гора, чупао је бетонске бандере, столетне смрче, рекламне табле и саобраћајне знакове, рекао је Танјугу председник Месне заједнице Живко Кијановић.

"Овако нешто не памте ни старији мештани. То смо виђали само у филмовима. Ветар је дувао таквом силином да је за собом остављао пустош", рекао је Кијановић и додао да је у већем делу села нестало струје као и у околним селима јер је оштећена нисконапонска мрежа.

"Имам 92 године и никада нисам доживео овакву катастрофу и пораз од ветра. Све оморике су порушене као моторком. Ја можда немам 70 килограма, а ветар ме је пет метара бацио на једну клеку", каже мештанин Камене Горе Милика Глушчевић. 

Кијановић је навео да су лоцирана три квара на далеководу, а нисконапонска мрежа је у јако лошем стању.

Данило Пушица из пријепољског ЕПС-а истиче да је ситуација знатно боља. "Сви кварови на средњем напону су отклоњени, сви далеководи су под напоном, остали су кварови на ниском напону који се сада отклањају", додаје Пушица. 

Дан после, у домовима већине Каменогораца пале се свелта, док пет пријепољских и две ужичке екипе ЕПС-а још отклањају ситне кварове на нисконапонској мрежи.

 

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи