Да ли ће грађане коштати поравнање "Инфостана" и "Делта Ђенералија"?

Осигуравајућа компанија "Делта Ђенерали" тражи одштету од "Инфостана" јер је, како кажу, јавно комунално предузеће једнострано раскинуло уговор. Ако не пристану на мирно решавање спора, правду ће, кажу, тражити на суду.

Нисмо баш изабрали, али смо платили. Осигурање од 200 динара са уплатнице "Инфостана" избрисано је тек када се прашина подигла у медијима. Грађанима је враћен новац, али ће можда ипак, индиректно, морати да плате.

"Делта Ђенерали" тражи 234 милиона динара одштете од Јавног предузећа "Инфостан" због, како кажу, раскида уговора преко телевизије. Предлажу мирно решење спора, пре тога састанак.

"Да нађемо решење за ситуацију у којој смо се нашли, а то је да они нису поштовали одредбе уговора о пословно-техничкој сарадњи па ћемо бити приморани да штитимо име и углед на суду", каже Наташа Ђурђевић из компаније "Делта Ђенерали".

Из "Инфостана" одговарају да ће са надлежнима у Граду анализирати уговор, а са осигуравајућом кућом ће разговарати.

"Београђани неће сносити последице уговора који је настао у претходном периоду, нити ће они бити оштећени", тврди Милица Пауновић из Јавног комуналног предузећа "Инфостан".

Како да порески обвезници не буду оштећени ако јавно предузеће буде морало да плати одштету, не прецизирају ни у Скупштини Града. Кажу, Град ће ускоро донети одлуку.

После јесење афере, тадашњи директор "Инфостана" поднео је оставку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи