МУП: Наводи пријаве против Стефановића апсолутно нетачни

Наводи кривичне пријаве против министра унутрашњих послова Небојше Стефановића и секретарке Управе криминалистичке полиције Дијане Хркаловић апсолутно су нетачни и представљају притисак на рад полиције, саопштено је из Бироа за информисање МУП-а.

Против Стефановића и Хркаловић 30. децембра 2015. године поднета је кривична пријава Тужилаштву за организовани криминал, због наводне "злоупотребе службеног положаја и трговине утицајем".

Шеф Бироа за информисање МУП-а Биљана Поповић Ивковић у изјави за Танјуг истакла је да наводи кривичне пријаве апсолутно нису тачни и да представљају притисак на рад полиције, али да тужилаштву треба препустити да ради свој посао у складу са законом.

Подсетила да је Стефановић пре два дана управо указао да је на помолу нова организована и измишљена афера.

"Циљ креатора је јасан, дискредитовање министра и министарства које води и скретање пажње са значајних резултата које постиже Влада Србије на измишљене афере које треба да заокупе јавност. Важно је истаћи да се све то догађа у тренутку када се полиција бескомпромисно бори против криминала и корупције и постиже значајне резултате", нагласила је Поповић Ивковић.

Према њеним речима, особа која је поднела кривичне пријаве, чинила је то и претходних година против бивших руководилаца у МУП-у, незадовољна својим положајем, али су све те пријаве одбачене као неосноване.

"Било какви притисци на рад полиције не могу осујетити циљеве за које се залажемо, а то је пре свега беспоштедна борба против коруције и криминала искључиво у интересу грађана", истакла је шеф Бироа МУП-а за информисање.

Телевизија Н1 је раније данас пренела да се у пријави наводи да је Одељење за послове безбедности при МУП-у "спроводило мере опсервације и тајне пратње без отворене оперативне обраде, без наредбе суда, супротно инструкцији о оперативном поступању".

Та телевизија није навела ко је подносилац кривичне пријаве.

Стефановић је пре два дана гостујући на на РТС-у рекао да поседује информације да ће одређени људи лажним пријавама покушати да каžу да су неки новинари у Србији праћени, иако за то нема доказа.

"Располажемо подацима да ће неколико особа покушати да лажним пријавама против Министарства унутрашњих послова лажно тврде да су праћени неки новинари у Републици Србији. Једна новинарка која је новинарка још из времена Слободана Милошевића, дакле дуже време новинарка у Србији, казаће да је наводно праћена и то треба да се појави ускоро, за наредних неколико дана", рекао је Стефановић.

Стефановић је тим поводом најавио реакцију тужилаштва, које се за сада није тим поводом оглашавало.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи