Суботичани сакупили храну за напуштене псе и мачке

Грађани Суботице прикупили су око 200 килограма хране за псе и мачке, неколико кућица за псе, ћебад, јастуке, картонске кутије и остале потрепштине за напуштене животиње, уз апел организатора акције да је проблем луталица потребно решавати системски.

Акцију је организовало Удружење грађана Центар грађанских вредности, Удружење за заштиту животиња "Анима" и удружење "Kleine House", а како је најављено, сличне акције планирају и за наредни период.

Представница Удружења за заштиту животиња "Анима" Сабина Павловић рекла је новинарима да се проблем напуштених животиња може решити бесплатном стерилизацијом и чиповањем из средстава која би за те намене требало да осигура градска управа.

Павловићева је рекла и да би требало изменити правну регулативу која би се тицала хуманости грађана према напуштеним животињама.

"Било би добро када би градска одлука о забрани храњења паса и мачака на јавним површинама била промењена, јер ми први апелујемо на људе да хране угрожене животиње на улицама", рекла је Павловић.

Према њеним речима многи градови у Србији променили су сличне или исте одлуке, у некима је чак дозвољено и постављање монтажних кућица за угрожене псе и мачке, али је она у Суботици још на снази.

Додала је да је преко Фејсбук странице овог удружења у последње две године удомљено више од 500 паса и мачака, те да је тренутно у "Аними" збринуто 60 животиња.

Сва прикупљена помоћ одмах након завршетка акције дистрибуирана је Удружењу "Анима".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи