"Довољно луди" да мењају свет

Маркетиншки стручњаци, Београђани Марко Ромчевић и Душан Адамовић напустили су посао на шест месеци, како би свету указали на насиље, педофилију, лоше стање у животној средини... Њихова идеја и концепт "Довољно луди да променимо свет" одјекнула је широм света.

Због жеље да промене свет, Марко и Душан су за почетак променили свој живот. Знање из маркетинга искористили су у борби против насиља над женама, педофилије, расизма...

"Ми заправо подижемо свест и у томе тражимо партнере, који могу да буду музичари, медији, организације – који заједно са нама дижу свест. Ми урадимо рад, који може да буде у видео или у неком другом формату. Они га узимају потпуно бесплатно", рекао је Марко Ромчевић.

Душан Адамовић каже да је послодавац имао разумевање и да их је подржао да ураде нешто другачије.

"Али породице нису баш реаговале фино", каже Адамовић.

Убрзо су се у њиховој креативној радионици, отвореној и бесплатној, нашли спотови, интернет кампање...

"Негде је сазрела идеја да после 10 година рада желимо да урадимо нешто што има мало више смисла, нешто за нас, и сматрали смо да је довољно вредно да напустимо посао на шест месеци", каже Ромчевић.

Њихове идеје су стигле и до најудаљенијих тачака планете.

Бирали су, кажу, теме које све погађају, а циљ им је био да утичу макар на једну особу и тако јој сачувају живот. На то су и најпоноснији.

"Када се јави музичар из САД и каже: 'Желимо да узмем ваш спот, да помогнем женама које трпе насиље у Мексику и Америци'. Онда ми кажемо - ово заиста има смисла", истиче Адамовић.

У кампању "Give a heart" укључили су се и "Викторијини анђели".

"Једноставно је, само је било потребно да људи ставе срце на груди и да се сликају, и да тим чином скрећу свест да треба да донирају органе", објашњава Адамовић.

Прикључили су им се музичари, глумци, спортисти, манекени... Борбу за безбрижнији и лепши свет, наставиће и у 2016. години.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи