Тасовац писао Бујошевићу

Министар културе и информисања критиковао је генералног директора Радио-телевизије Србије Драгана Бујошевића што очекује од премијера Србије Александра Вучића да обезбеди финансирање РТС-а и наплату таксе, оценивши да то није посао "премијера, већ директора РТС-а". Бујошевић најавио одговор за сутра.

"Када не зна шта ће, нити како, он, брже-боље, у јавност. Па закука како лично премијер треба да обезбеди финансирање РТС-а и наплату таксе. Сјајан пример. Сада би сви требало да га следе. Па да директор Железнице завапи како премијер треба да наплаћује карте... Мислим, зашто би било који директор, било којег предузећа у овој земљи, радио свој посао?", написао је Тасовац у отвореном писму Бујошевићу.

Министар је оценио да је очигледно да Бујошевић није спреман да решава проблеме, јер да јесте он би показао "како је и којом анализом Управни одбор РТС-а израчунао да претплата треба да износи баш пет стотина динара".

"И да ли би такса била 500 динара да се директор потрудио да израчуна колики вишак радника има? Или да се позабавио рационализацијом у самом предузећу, новом систематизацијом, повећањем радног учинка, штедњом? Даље, зашто драги наш директор, за, ево, више од пола године, није пробао да нам открије како ће раздвајати приходе и расходе од таксе, од оних комерцијалних. Па да знамо шта ће грађани плаћати са тих 500 динара", навео је Тасовац.

Он је подсетио и да, према закону Електродистрибуцији, држава не може да наложи да се бави наплатом таксе, али да би "Бујошевић могао, и то прављењем уговора са ЕПС-ом, којим би било предвиђено да уз ЕПС-ове уплатнице иду и оне РТС-а".

Тасовац је оценио да би генерални директор РТС-а могао и на милион других начина да реши те проблеме, али да му је "лакше да открије" како су Срби безобразан народ, јер Хрвати сами плаћају претплату, а Срби неће.

"Па шта сада премијер да ради? Да промени Србе за Хрвате, и спасе Бујошевића сваког напора? Лично, предложићу му нешто друго. Да Бујошевића пошаље у ХРТ, а нама нека пошаљу директора ХРТ-а, пошто тај, очигледно, зна свој посао", рекао је Тасовац.

На крају писма, министар културе и информисања извинио се Бујошевићу што није присуствовао "његовом обраћању јавности", јер је морао у Скупштину Србије где се расправљало о буџетског делу финансирања јавних сервиса.

"Ми, другим речима, радимо свој посао. Научи нешто из тога, драги Бујошевићу. Директоре", рекао је Тасовац.

Овде можете погледати интегрално писмо министра Ивана Тасовца.

Генерални директор РТС-а Драган Бујошевић није желео да коментарише писмо које му је упутио министар Тасовац. Бујошевић је Танјугу рекао да ће сутра одговорити министру Тасовцу.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару