Спречена нелегална градња у Улици маршала Бирјузова

У Улици маршала Бирјузова у центру Београда спречена је још једна нелегална градња надзиђивања објекта, након пријаве станара, а инвеститорима прети кривични поступак уколико радове не прекину, саопштено је из Градске управе.

Републичка, градска и општинска грађевинска инспекција су установиле на терену да су у току непријављени грађевински радови односно да за радове није издата потребна грађевинска дозвола, па је надлежна општинска инспекција оставила позив инвеститорима да дају изјаву грађевинском инспектору.

Међутим, како се, саопштено је, нико није појавио у заказано време следи доношење инспекцијског решења да се забране даљи радови.

Главни градски урбаниста Милутин Фолић изјавио је тим поводом да уколико се наставе радови без дозволе, инспекција ће, у сарадњи са полицијом и тужилаштвом, предузети даље кораке у спречавању нелегалне градње и донети решење о уклањању дозиданог дела објекта.

"Биће постављена 'жута трака' и покренут кривични поступак против инвеститора истакао је Фолић.

Према њеогвим речима, добро је да је и овај покушај надзиђивања на време спречен, док инвеститор није изашао из габарита постојећег објекта, а пре свега захваљујући грађанима који брину за изглед Београда.

Фолић је позвао грађане да и убудуће пријаве сваку нелегалну градњу у свом комшилуку а пријаве могу свакодневно да се пошаљу електронским путем, на мејл inspekcija@beograd.gov.rs, да се предају на писарници Градске управе Града Београда или пријаве телефоном преко "„Беоком сервиса"”, бесплатним позивом на 0800- 110-011. 

За ургентне случајеве, где је угрожен живот или здравље људи, обезбеђен је дежурни телефонски број 011/3227-000, навео је главни градски урбаниста.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару