Честитке поводом Хануке

Припадницима јеврејске заједнице у Србији стижу честитке поводом једног од највећих празника - Хануке.

Председница Народне скупштине Маја Гојковић честитала је припадницима јеврејског народа празник.

"У име Народне скупштине и своје име упућујем најискреније честитке припадницима јеврејске заједнице у Србији поводом празника светлости-Хануке, у жељи да празничне дане проведу у здрављу, миру, разумевању, окружени породицом и пријатељима", пише у честитки. 

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је припадницима јеврејске заједнице пожелео добро здравље и да највише духовне вредности испуне њихове животе.

"Упућујем вам најискреније честитке поводом великог празника светлости и слободе, и желим вам да га проведете у миру, слози, окружени вашим најмилијима", поручио је Вучевић.

Либерално демократска партија честитала ја припадницима јеврејске заједнице празник слободе и светлости.

"Желимо да Хануку проведете са најближима у миру, здрављу и благостању, а радост коју са собом носи поделите са својим комшијама и пријатељима. Нека нам овај празник, симбол светлости и наде у бољи живот, буде извор снаге и надахнућа у изазовима који стоје пред нама", наводи се у саопштењу ЛДП-а.

И принц Александар Карађорђевић честитао је јеврејској заједници Хануку уз жеље да тај празник проведу у срећи и миру, окружени својим најмилијима и даривајући једни друге поклонима.

"Обележавање једног од највећих чуда у дугој јеврејског историји започеће паљењем прве ханука-свећице! И док се сваке ноћи буде палила нова ханука-свећица надам се да ће топлина и светлост којом осветљавају сваки дом инспирисати све нас да се свесрдно залажемо за боље и толерантније друштво", поручио је принц Александар, наводи се у саопштењу Белог двора.

Ханука се слави у знак сећања на трогодишњи ослободилачки рат и ослобођење Јерусалима 165. године пре нове ере.

Свечаност траје осам дана и за то време у јеврејским породицама се пали осмокраки свећњак (ханукија), који личи на менору, са осам главних и једним помоћним краком.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару