"Расветлити случајеве напада на адвокате"

Адвокат Југослав Тинтор рекао је за РТС да стиче утисак да органи гоњења нису претерано заинтересовани за расветљавање случајева напада на адвокате. Ми се данас окупљамо као протест незадовољства, а у неким наредним данима у зависности од развоја догађаја могућ је и једнодневни протест, каже Тинтор.

За данас је најављен протест упозорења адвоката због напада на њихове колеге, а непосредан повод је прошлонедељно рањавање адвоката Владимира Зрелца на улици. 

Адвокат Југослав Тинтор рекао је за РТС да је протеклих година било више од 20 напада на адвокате при чему ниједан од тих напада није расветљен.

"Гледано из перспективе адвокатуре то је проблематично и стичемо утисак да органи гоњења нису претерано заинтересовани за расветљавање ових случајева обзиром да се код других случајева пронађу починиоци", каже Тинтор.

Када би у Палати правде био нападнут неки судија или тужилац, Тинтор је уверен да би полиција и тужилаштво "окренули град наопачке да нађу и расветле тај злочин".

Говорећи о повређеном адвокату, Тинтор каже да то што су министри Селаковић и Лончар били у посети је добра ствар али да они који раде и којима је то посао морају озбиљно да схвате и да ове случајеве напада на адвокате почну већ једном да решавају.

"Ми се данас окупљамо као протест незадовољства, а у неким наредним данима у зависности од развоја догађаја могућ је и једнодневни протест тим поводом и то је нешто што Адвокатска комора мора да чини у правцу заштите наших колега", каже Тинтор.

Тинтор каже да адвокатура сваки пут када одређено питање подигне у јавнопсти и проблематизује за то има добар разлог.

Један од захтева је упућен и Влади Србије да се формира комисија како би се испитали напади а траже и помоћ извшне власти.

Тинтор каже да морају да се направе додатни кораци како би се то питање актуелизовало у оквирима процесуирања тих случајева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару