Испражњени паркинзи код Арене због министарског савета ОЕБС-а

Подигнута велика жичана ограда и испражњени сви паркинзи код Арене, где ће од сутра бити измењен режим саобраћаја због Министарског састанка ОЕБС-а. У неколико наврата биће обуставе саобраћаја од аеродрома до Арене. Грађани би до петка требало да избегавају мост Газела, а саветује се и употреба градског превоза.

Министарски састанак ОЕБС-а биће одржан у београдској Арени, која је претворена у конференцијски центар који ће примити више од 1.000 представника делегација и преко 40 министара спољних послова.

Делегати већ данас почињу да стижу у Београд како би учествовали на припремним састанцима, па се слободно може рећи да Београд већ данас постаје дипломатска престоница Европе.

Скуп ће бити одржан уз највише мере безбедност. Око 7.000 полицајаца биће ангажовано у обезбеђивању дводневног скупа ОЕБС-а. 

Поред великих мера обезбеђења, саобраћај у околини Арене, где се самит одржава, биће специјално регулисан, а пошто је то део Београда кроз који пролазе најбитнији путни правци из Земуна ка Бранковом мосту и Газели, очекују се и велике гужве због затварња саобраћаја.

Већ сада је подигнута велика жичана ограда и испражњени су паркинзи код Арене.

Начелник саобраћајне полиције Владимир Ребић каже да ће у наредна два дана бити измене режима сабраћаја, које ће трајати до петка увече.

Како је навео, сутра од 12 часова у Комбанк Арену долазе ВИП делегације и у шест наврата ће бити затварање саобраћаја од аеродрома до Арене. Та затварања ће трајати од 15 до 20 минута.

Саветује грађанима да од поднева избегавају саобраћај преко моста Газела и да покушају да до старог дела града дођу преко Бранковог моста.

У два или три наврата биће краћих обустава саобраћаја од Арене до Немањине, односно Трга Николе Пашића.

Препорука је и да се у наредна два дана користи градски саобраћај.

На министарском састанку ОЕБС-а Београд ће угостити више од 40 шефова дипломатија. Међу њима су министри спољних послова САД, Русије и ЕУ - Џон Кери, Сергеј Лавров и Федерика Могерини, генерални секретар Савета Европе Тјоборн Јагланд.

На скупу ће, како је најавио, учествовати 57 земаља чланица ОЕБС-а, као и 11 земаља медитеранских и азијских партнера, а међу главним темама биће борба против тероризма, али и мигрантска криза.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару