Српски мировњаци испраћени у Либан

Пешадијска чета Војске Србије и вод за заштиту снага Треће бригаде Копнене војске свечано су испраћени у мултинационалну операцију у Либан.

Испраћај за 175 војника приређен је у нишкој касарни "Књаз Михајло". Осим породица у шестомесечну мисију припаднике Војске Србије испратили су министар одбране Братислав Гашић и начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић са сарадницима.

Министар Гашић је истакао да је српски војник честит и добро обучен, а учешћем у мисијама Србија показује своју приврженост идејама Уједињених нација.

Гашић их је том приликом подсетио да заједнички рад у мултинационалним операцијама значи бити равноправни партнер у доприносу поштовања међународног права.

"Учешћем у мисијама представљамо нашу војску и домовину и јачамо међународну позицију Србије. Упознајте и поштујте културу и обичаје других, а својим делима покажите какви људи живе у Србији и зашто је српски војник цењен свуда у свету. Преносите поруке мира и пријатељства у свим ситуацијама и свим људима са којима дођете у контакт", поручио је Гашић будућим мировњацима.

Истичући да су наши војници у мировним мисијама до сада оцењивани највишим оценама Гашић је рекао да о томе најбоље сведоче признања највиших представника УН и држава партнера са којима су непосредно извршавали задатке.

Гашић је командиру пешадијске чете капетану Бошку Васиљевићу и командиру вода за заштиту снага поручнику Ђорђу Околићу уручио државне заставе Републике Србије, наводи се у саопштењу.

Васиљевић је рекао да су припадници чете спремни да изврше све задатке у мировној операцији УН УНИФИЛ у Либану, и додао да су ранија искуства уградили у систем обуке, тако да је "чета у потпуности оспособљена и мотивисана за извршавање задатака".

Пешадијска чета, којом командује капетан Васиљевић, извршаваће задатке као самостална јединица у саставу шпанског контигента, док ће вод за заштиту снага, предвођен поручником Околићем, деловати у оквиру италијанског контигента.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару