Танјуг, бренд остаје и после гашења агенције

Новорегистровано гласило "Танјуг инфо" нема никакве везе са бившом новинском агенцијом "Танјуг", тврде и у менаџменту агенције али и власници новог медија. Посланик Саша Мирковић, власник "Танјуг инфа", каже да није реч о политици него о чувању бренда и да не би долазио у сукоб интереса, најављује повлачење из посланичке групе СНС.

Тачно је - Танјуг и "Танјуг инфо" немају никакве везе. "Танјуг инфо" није правни наследник угашене новинске агенције.

Директорка Новинексе агенције Танјуг Бранка Ђукић каже да "Танјуг инфо" нема никакве везе са планом нити је део решења о коме говори премијер и нема никакве везе са настојањем Владе и премијера да се нађе решење за наставак рада како би национална новинска агенција могла да настави да ради.

А нема везе ни са политиком, тврди власник новог медија "Танјуг инфо", посланик Саша Мирковић. Иако још није прецизирано чиме ће се "Танјуг инфо" приоритетно бавити, опције су - новинарска школа, портал или дневни лист.

"Баш због тих опструкција и прича да то има везе са неким договорима, ја ћу изаћи из посланичке групе СНС да нико не би мислио да то има неке везе са неким договорима. То има искључиво везе са мојим послом којим се бавим скоро 20 година", каже Мирковић.

"Танјуг инфо" регистрован је у АПР-у под шифром дневне и периодичне новине. Агенција Танјуг, иако формално угашена 5. новембра, још није избрисана из Агенције за привредне регистре.

"Без обзира што се агенција гаси формално име агенције остаје бренд који је у власништву досадашњег власника, тј. државе. Не знам како је могло да се одобри регистровање истог имена са неким другим власником", каже Драган Јањић, потпредседнмик НУНС-а.

Новинарска удружења сматрају да је споран и жиг новоформираног гласила, као и регистрација медија са готово истим називом.

Ђукићева каже да није реч о заштити имена, већ сматра да је реч о заштити националне новинске агенције и њеног угледа. 

"Друга је ствар што не може више да постоји као државна агенција, али Танјуг је једна озбиљна кућа и мислим да је непримерено да се о судбини Танјуга дебатује на један таблоиодан начин", каже Ђукићева.

Уверена да ће, и после Танјуга бити Танјуг, директорка сматра да ће нови, "Танјуг инфо" морати да се брише. О томе шта сме а постоји и под којим називом, одлучиће онај чија су власничка права повређена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару