Пословање покрајинских институција у наредном извешšтају

Резултати провера пословања покрајинских институција и фондова биће објављени у наредном извештају Агенције за борбу против корупције, рекла је директорка агенције Татјана Бабић у Новом Саду.

Татјана Бабић је објаснила да се ради о провери пословања Развојног фонда и Гаранцијског фонда АП Војводине, као и Фонда за европске послове и капитална улагања.

Поред тога, Агенција ради и на предметима 11 државних функционера због сумње да су дали неистините податке о приходима и имовини.

"Од укупно једанаест пријава које су поднете у овој години, у два случаја је покренут оптужни предлог, док су две пријаве обустављене, међу којима и пријава против генералног директора Србијагаса Душана Бајатовића", рекла је Бабићева.

Додала је да је Бајатовић један од функционера у чијем случају је примењен институт одлагања кривичног гоњења и да му је наложено да уплати 200.000 динара у хуманитарне сврхе, те да је он ту обавезу испунио.

Осим Бајатовића, под лупом агенције нашао се и градоначелник Београда Синиша Мали чији предмет је у току.

Према речима Бабићеве, пријава је поднета и против једног од покрајинских функционера, а ради се о директору Управе за капитална улагања Небојши Маленковићу за кога се сумња да није затражио сагласност агенције за обављање две јавне функције.

"Маленковић је у једном периоду, по нашој службеној евиденцији, обављао две јавне функције без сагласности агенције", рекла је Бабићева.

Из Агенције за борбу против корупције поручују да иако се за скупштинском говорницом и у медијима често могу чути међусобне оптужбе за корупцију између власти и опозиције, ниједан од тих навода у форми званичних представки није стигао до те институције.

Чланови агенције апелују на посланике да уколико поседују информације о злоупотребама, те податке доставе агенцији.

Одбор Агенције за борбу против корупције одржао је данас у Скупштини Војводине редовну седницу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару