Гашић и Мушегович осудили терористичке акте

Министар одбране Братислав Гашић разговарао је са у Јеревану са јерменским колегом генерал-пуковником Огањаном Сејраном Мушеговичем, са којим се сагласио у осуди терористичких аката у Француској и другим земљама, уз поруку да је за одбрану од екстремизма потребно ујединити све снаге.

Како је наведено у саопштењу Министарства одбране, министри су се током разговора сагласили и да у односима двеју земаља постоје добри услови за успостављање и унапређење сарадње у области одбране, нарочито у размени искустава из учешћа у мировним операцијама, војнообразовној и војномедицинској сарадњи.

Министар Гашић захвалио је на подршци коју јерменска страна пружа суверенитету и територијалном интегритету Србије.

"Србија је суверена држава која води самосталну политику и остварује сарадњу на бази узајамног поштовања и уважавања са партнерима и на истоку и на западу, чиме на делу доказујемо прокламовану војну неутралност", рекао је Гашић који је у посети Јерменији.

Током разговора министри су једногласно осудили деловање "Исламске државе" и терористичке акте који су погодили грађане Француске, Малија, Русије, Нигерије, Кине, БиХ и других држава, наводи се у саопштењу и додаје да су се сагласили да је за одбрану од екстремизма сваке врсте потребно ујединити све снаге.

Осврћући се на актуелну мигрантску кризу, Гашић је истакао хуман и одговоран однос Србије према мигрантима, за шта су Србији стигле похвале из целокупне међународне заједнице, наводи се у саопштењу.

Како се додаје министри одбране су на крају разговора потписали Заједничку изјаву о намерама за што скорије потписивање Споразума о сарадњи у области одбране.

После састанака, Гашић је положио венац на споменик у Меморијалном центру у Јеревану.

У саопштењу се наводи да ће се Гашић састати и са министром иностраних послова Јерменије Едвардом Налбанђаном, потпредседницом Народне скупштине Јерменије Хермином Нахдаљан и председником Јерменије Сержом Саргсјаном.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару