Деманти из палестинске амбасаде

Поводом текста у штампаном и онлајн издању дневног листа Блиц, од 23. новембра 2015. године, под насловом "Амбасадор и месар муљали са визама", реаговала је амбасада Палестине.

"Рад, активности и делатности дипломатског представника једне земље у другој, према правилима и законима, позвани су да оцењују и процењују представници Министарстава спољних послова обе земље. Зато Његова Екселенција Господин Набхан сматра да је једини циљ овог текста да нанесе штету даљем развоју пријатељских односа Србије и Палестине. Такође је познато да основна улога неких медија у приватном власништву није увек упознавање јавности са прецизним и тачним информацијама", наводи амбасада.

У саопштењу се наводи да амбасадора Набхана такав текст не чуди. "Овај таблоид често напада и српске политичаре који бране интересе своје земље. Напади на пријатеље Србије су логичан корак даље, у време када Србија брани свој интегритет на међународној сцени. У смислу борбе на медјународној сцени, Србија и Палестина имају сличне позиције", наводи се.

Истиче се и да је од именовања, амбасадор настојао да помогне Србији у промени њеног имиџа у арапским и исламским земљама.

"Амбасадор државе Палестине, Мохаммед Набхан, користи и право да јавно позове безбедносне службе Републике Србије да, такође, јавно кажу уколико је било која од његових активности незаконита и угрожава интегритет Републике Србије и њених органа управе", додаје се у саопштењу.

Амбасада подсећа и да је амбасадор Палестине активан у пружању хуманитарне помоћи избеглицама са Блиског истока.

"Са свим активностима амбасадора и амбасаде државе Палестине у Србији током избегличке кризе, упознати су органи управе Републике Србије. Ми, Палестинци, из своје земље смо протеривани већ скоро осамдесет година и врло смо захвални свима који нам све ово време помажу. Зато се и ми трудимо да помогнемо свима, који су данас у сличној ситуацији. И, наставићемо. Бесплатно", закључује се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару