Стефановић: Полиција води истрагу о нападу на Миленовићеву

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је поводом напада на члана Савета за борбу против корупције Мирославе Миленовић да полиција води истрагу, иако напад званично није пријављен и да то раде професионалци, који су радили на откривању најтежих кривичних дела.

“Полиција је посвећена овом случају и воде га професионалци, људи који су откривали најтежа кривична дела, дакле не раде неки аматери или неки људи које је СНС довео, ми такве немамо”, рекао је Стефановић за ТВ Пинк.

Он је још једном поновио да се тај случај политизује, као и да је полиција о нападу сазнала из медија.

“Она (Миленовићева) је рекла да то не жели званично да пријави полицији, да нема поверења, то је рекла у медијима и полицији када смо самоиницијативно, препознајући друштевну опасност таквог чина, послали полицајце на њену адресу”, навео је Стефановић и додао да Миленовићева, такође, није желела да узме повредну листу од лекара.

Министар полиције је упитао и како неко ко ради за владу нема поверења у владине институције.

“Ако сутра полиција на основу истраге која ће се спровести без обзира на то да ли неки грађанин има или нема поверења у полицију, да ли жели или не жели да сарађује, наш посао је да спроведемо озбиљну истрагу и да пронађемо починиоце, како ћемо да осудимо тог човека”, упитао је Стефановић.

“И онда замислите шта се дешава, када судија ослободи због недостатка доказа човека за кога ми сумњамо да је напао Миленовићеву, биће најстрашнија хајка на владу, рећи ће, ово је све режирано, влада је крива и зато је моја молба била за госпођу Миленовић, да помогне у истрази”, рекао је Стефановић.

Стефановић је истакао и да је Миленовић први пут када је разговарала са полицијом, разговарала са Драганом Кецманом, шефом криминалистичке полиције града Београда, који је водио најсложеније случајеве, за кога постоји перцепција јавности да је добар полицајац и да нема везе са политичким странкама.

“Случај се изузетно полтиизује, сви медији и сви политичари који су у овоме видели полигон за напад на владу су то одмах искористили. Ово је прича која треба да окарактерише владу и полицију да неће да води истрагу, која чак није ни пријављена, мада ми водимо истрагу”, навео је Стефановић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару