ЛСВ не одустаје од колоне трактора у Београду

Лига социјалдемократа Војводине саопштила је да неће кршити закон, али неће ни одустати од идеје да организује колону трактора у Београду.

Колоном би се скренула пажња на проблем који би војвођански и пољопривредници широм земље имали уколико се усвоје измене и допуне Закона о пољопривредном земљишту, наводи се у саопштењу. 

Министарство унутрашњих послова поручило је пољопривредницима, који су најавили долазак у Београд 26. новамбра, да није могуће да толико трактора дође у главни град, јер би паралисали саобраћај и угрозили права грађана на слободно кретање.

МУП их је позвао да незадовољство изразе на начин који неће угрозити остале грађане.

"Покушаћемо да надлежнима у МУП-у предочимо колико је важно да пољопривредници из Војводине, али и из других крајева земље буду третирани као сви остали грађани, односно да им се омогући да искористе своје право да искажу своје незадовољство", наводи се у саопштењу ЛСВ.

Протестна колона је требало да у пет минута до 12 прође од Министарства пољопривреде до Скупштине Србије без икакве блокаде пута и заустављања саобраћаја.

Тиме су пољопривредници, додају у ЛСВ, желели да скрену пажњу да је у скупштинску процедуру упућен предлог закона без уважавања њихових и примедби стручњака током јавне расправе, већ су усвојена решења којима се, како кажу, "отварају врата тајкунизацији аграра и гашењу малих и средњих пољопривредних газдинстава".

У ЛСВ очекују да ће у МУП-у имати разумевања и да ће успети да постигну одређени договор, у супротном, о њиховим даљим потезима мораће да одлуче надлежни органи Лиге.

"Као одговорни људи, који смо преузели организацију те колоне, као и до сада, нећемо кршити закон и нећемо сукобе. Са друге стране, не постоји начин да одустанемо и изневеримо паоре. Дакле, мораћемо да пронађемо начин да се ова колона организује или да нађемо неки други облик манифестација", закључују у ЛСВ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару