Агенција: Просечна плата запослених 68.280 динара

Агенција за борбу против корупције саопштила је да просечна плата запослених у Агенцији, укључујући и плате директора, заменика и помоћника директора, износи 68.280 динара, те да она није јавна агенција са сопственим изворима прихода којима може да слободно располаже, па тако и да самостално одређује висину плата својих запослених.

Из Агенције за борбу против корупције негирају наводе народне посланице Александре Јерков која је, како се наводи у саопштењу Агенције објављеном на сајту, рекла да државни службеници запослени у Агенцији, који нису руководиоци, примају плату од 179.000 динара.

Тим поводом Агенција је саопштила да ниједан државни службеник запослен у Агенцији не прима плату у том износу, додајући да се запослени у Агенцији налазе у истом статусном режиму као државни службеници запослени у органима државне управе, а то значи да имају иста примања као и остали државни службеници.

Из Агенције истичу и да за разлику од запослених у антикорупцијским институцијама других држава, запослени у Агенцији не примају никакве институционалне додатке на плату, иако би то било у складу са међународним стандардима у области борбе против корупције.

"Агенција за борбу против корупције жели и овом приликом да скрене пажњу јавности на то да она није јавна агенција са сопственим изворима прихода којима може да слободно располаже, па тако и да самостално одређује висину плата својих запослених", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се наводи да је Агенција државни орган и да подлеже истим ограничењима када је реч о одређивању броја запослених државних службеника и намештеника, њиховим примањима и другим статусним питањима као државни органи који су у систему државне управе.

Како је наведено, народна посланица Александра Јерков је 12. новембра на Петој седници Другог редовног заседања Скупштине Србије, расправљајући поводом Предлога закона о допуни Закона о буџету за 2015. годину, рекла да државни службеници запослени у Агенцији за борбу против корупције који нису руководиоци примају плату од 179.000 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару