Читај ми!

Мали: Осуђујем инцидент, али очекујем извињење од КРИК-а

Градоначелник Београда Синиша Мали извинио се новинарима КРИК-а због инцидента с комуналном полицијом, али је од њих затражио извињење због "прљаве кампање" коју неколико дана воде против њега.

Мали је на ванредној конференцији за новинаре поновио да има само један стан у Бугарској, уредно пријављен Агенцији за борбу против корупције и плаћен преко рачуна, а поводом инцидента јавно осудио комуналну полицију и сваки напад на новинаре, али и истакао да нема нити ће икад имати обезбеђење, преноси Танјуг.

"Оштро осуђујем сваки напад на медије и слободу говора. Ја обезбеђење немам, никад га нисам имао, али исто тако није било потребе да ми новинари КРИК-а прилазе с леђа и прекидају састанак са извођачем радова Београда на води кад је за то било предвиђено и време и место", рекао је Мали.

Мали је новинару КРИК-а Стевану Дојчиновићу поручио: "Уколико се утврди да сам власник било којег од ових станова - сви су ваши. У супротном, очекујем бар мало извињење од вас у неком тренутку", рекао је Мали.

Градоначелник Београда је истакао да јавно осуђује поступак комуналне полиције, али да новинаре КРИК-а моли за мало пристојности, јер су, како је рекао, могли да добију изјаву на месту предвиђеном за медије.

"С обзиром на то да сам се јавно извинио, очекујем извињење од новинара КРИК-а за прљаву кампању коју воде у претходна два три дана", рекао је Мали.

Као део те кампање, рекао је Мали, без доказа се прича да је власник 24 стана у Бугарској и то зато што не разумеју како се води посао и саветује у области привреде и финансија.

"Ја сам се 20 година пре посла градоначелника бавио пословима саветовања у области финансија, привреде, куповине и продаје имовине, и то веома успешно. Безброј таквих уговора сам потписао, могли бисте тако да кажете да сам власник хиљаду станова", рекао је Мали.

Градоначелник Београда је рекао да нема никакве везе са преосталим становима осим што је у име и за рачун клијента обавио транскације много пре него што је постао градоначелник.

Новинарима је предочио документ који, како тврди, сведочи да је један од потписа на папирима, на које се позива КРИК, фалсификат. То потврђује и њена изјава и слово И.

"Прво ћу вам показити решење из 2015. где се јасно види да је решење потписала иста особа, дакле - апсолутни фалсификат јер особа која се овде наводи је данас потпсиала изјаву под пуном материјалном и кривичном одговорношћу пред нотаром - да то није њен потпис и да она то није потписала", рекао је Мали.

"Особа која је ово написала је особа на коју се ви позивате - Борисова Костова Петрова", рекао је Мали.  

Градоначелник је додао и да му је жао Београђана јер, уместо да се бави питањима која су од њихових интереса, сад мора да се бави прљавом кампањом.

Синиша Мали ангажовао је правни тим, али полицију није обавестио да је фалсификован његов потпис, процедура је, каже, у току. Не спори да је био директор офшор фирми, али тврди све пре ступања на функцију.

Фалсификовања потписа људи из премијеровог окружења, градоначелник Београда доводи у везу са прљавом кампањом и Бојаном Пајтићем.

Новинарска екипа КРИК-а покушала је да од градоначелника Београда добије одговоре на питања у вези са наводном куповином 24 стана у бугарском летовалишту, али су им особе из пратње Малог одузеле опрему и обрисале снимљени материјал.

УНС је осудио одузимање новинарске опреме, фото-апарата и личних телефона које су новинари КРИК-а користили покушавајући да добију изјаву градоначелника, као и брисање снимљеног материјала од особа које су биле у његовој пратњи.

То новинарско удружење затражило je да градоначелник одговори ко су особе које су одузеле техничку опрему новинарима и избрисале забележени садржај.

"УНС подсећа да носиоци јавних функција морају бити спремни да одговоре на питања новинара о темама од јавног значаја, као и да је дужност новинара да поставља питања и извештава у јавном интересу", наводи се у саопштењу УНС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару