Читај ми!

Грантови за 117 омладинских иницијатива широм Србије

Фондација "Ана и Владе Дивац" доделила је грантове у укупном износу од 90.000 долара, за 117 локалних омладинских иницијатива у девет општина, чиме ће бити унапређен квалитет живота у локалним заједницама, саопштила је та организација.

Кроз наведене иницијативе, формалне и неформалне омладинске групе ће реализовати пројекте који ће унапредити квалитет живота у њиховим локалним заједницама. Пројекти ће бити реализовани у оквиру пројекта "Дивац омладински фондови" који финансијски подржава Агенција за међународни развој Сједињених Америчких Држава (USAID), преноси Танјуг.

У оквиру иницијатива које ће бити реализоване до марта 2017. године, биће обновљени кошаркашки терени и дечија игралишта, адаптиране теретане на отвореном, осликани мурали, организоване радионице о роботици и реализоване бројне друге активности у вези са унапређењем и промоцијом културе, спорта, здравља, образовања и активизма.

Осим средстава које је обезбедила Фондација, партнерске општине и локални бизниси обезбеђују средства за реализацију омладинских иницијатива у истом износу.

То, како је саопштено, показује да локалне самоуправе препознају значај омладинског ангажовања и деле веровање да је улагање у младе кључно за развој Србије.

Партнерске општине на пројекту су Аранђеловац, Блаце, Кањижа, Лазаревац, Обреновац, Пријепоље, Владичин Хан, Власотинце и Вршац.

Пројекат "Дивац омладински фондови" је двогодишњи пројекат покренут у марту ове године, а има за циљ да оснажи младе да се залажу за активирање локалних ресурса и да подстакне учешће младих у креирању и развоју локалних политика.

Пројекат је наставак успешно реализованог првог пројекта "Дивац омладински фондови" подржаног од USAID-а, у оквиру кога су током 2014. године подржане 94 омладинске иницијативе, у девет партнерских општина које су укључиле 12.000 младих широм Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару