НУНС и Истиномер незадовољни објашњењем Комуналне полиције

НУНС и Истиномер саопштили су да очекују реакције заштитника грађана и поверенице за заштиту равноправности којима су упутили притужбе на понашање Комуналне полиције према новинарској екипи Истиномера на Савском кеју у Београду.

Комунална полиција је у одговру на притужбу НУНС-а и Истиномера одговорила да су комунални полицајци поступали на основу законских овлашћења и да нису употребљавали средства принуде, преноси Бета.

Подносиоци притужбе - НУНС и Истиномер нису задовољни објашњењем Комуналне полиције, навео је НУНС у саопштењу.

Новинарки и сниматељима сајта Истиномер Комунална полиција забранила је 25. септембра снимање испред ресторана "Саванова" и написала им прекршајне пријаве уз образложење да су "уласком на градилиште ометали службено лице у обављању дужности".

Екипи Истиномера, која је снимала интервју са Добрицом Веселиновићем из Иницијативе "Не да(ви)мо Београд", најпре је из ресторана "Саванова" поручено да се одмах удаље, јер власник не дозвољава снимање у близини објекта. Пошто чланови новинарске екипе то нису учинили, убрзо је стигло двоје комуналних полицајаца, који су инсистирали на томе да се екипа удаљи, јер је, како су казали, у питању градилиште.

Након тога, на шеталишту се појавило још седам комуналних полицајаца који су написали прекршајне пријаве новинарки, двојици сниматеља и фоторепортеру Истиномера, као и Добрици Веселиновићу.

Приликом легитимисања, комунални полицајац Срђан Илић се без било каквог повода новинарима Истиномера и Веселиновићу, обраћао са непоштовањем, повишеним и дрским тоном, нарушавајући им достојанство, а што се јасно види на видео снимку. Такође, Илић је, без било каквог правног и законског основа захтевао да се опрема за снимање искључи и да се новинарска екипа удаљи, упућујући индиректне али веома јасне претње да ће им у супротном оштетити камеру, навео је НУНС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару