Читај ми!

Отворен сајам безбедности у Београду

Министар полиције Небојша Стефановић отворио је пети Међународни сајам безбедности објеката, инфраструктуре, лица и пословања (ИСЕЦ) на којем је поручио да треба још више радити на осавремењивању рада полиције.

"Само савремена полиција је ефикасна, она мора да буде корак испред криминалаца, а не да каска за њима", истакао је Небојша Стефановић, на сајму на којем излагачи представљају најновија достигнућа и технологије у области безбедности, преноси Танјуг.

Додао је да ће полиција сваког месеца добијати "неку нову ствар" и најавио да ће ускоро добити и хеликоптер, који је "неколико година неискоришћен стајао".

Стефановић је рекао да ће се због веће безбедности грађана, полиција окренути новим партнерствима, као што је сарадња са приватним обезбеђењем.

На питање новинара после отварања сајам, Стефановић каже да вишенаменско оклопно возило "Лазар 2" није у власништву МУП-а, већ се користи на основу пословно-техничког споразума са СДПР-ом.

Наводећи да МУП коришћењем тог возила испитује све његове карактеристике, Стефановић је рекао да ће бити расписан тендер за њихову набавку када буде направљен већи број тих возила и да је циљ да се купи домаћи прозивод.

Стефановић је такође навео да је набављено довољно опреме за полицију, тако да она више не мора да се позајмљује, као и да се свакога дана прави корак напред у погледу побољшања услова рада полиције.

Представник Привредне коморе Србије Јеша Ерчић рекао је да је Србија потпуно нормативно уредила област приватног обезбеђења, која је постала ефикасна увођењем лиценцирања.

"Морамо побољшати сарадњу приватног и јавног обезбеђења, ради спечавања криминалитета", казао је Ерчић. 

Посетиоци могу да се упознају са нанотехнологијом, виде термалне камере, алармне системе, па чак и детекторе за шпијунску опрему.

На сајму је штанд и Министарства унутрашњих послова, које је представило опрему коју користи у истраживању места злочина и за октривање сајбер криминала. Посетиоци могу да виде оклопни транспортер "Лазар 2".

Од свог оснивања 2010. године, ИСЕЦ сваке године окупи око 150 домаћих, регионалних и страних брендова и доведе их у пословни контакт са преко 2.500 професионалаца из области безбедности из Србије, региона и више од 20 земаља света.

Сајам ће трајати до петка, 16. октобра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару