Читај ми!

НУНС: Не подржавамо Таблоид и Телепромптер

Независно удружење новинара Србије одбацило је наводе Српске напредне странке "да равноправно стоји, раме уз раме, са онима који су све осим медија - Телепромптером и Таблоидом".

НУНС у саопштењу наводи да никада није подржао "скандалозне текстове, попут оних да је председник Српске напредне странке, Александар Вучић, сексуално општио са својим малолетним сином", и додаје да је почетком 2013. јавно осудио писању Таблоида о Александру Вучићу и његовом малолетном сину и да су тада указали и да је "први човек Таблоида Милован Бркић давно искључен из НУНС-а управо због непрофесионалног понашања", преноси Танјуг.

Како наводе, Бркић је због тога тужио НУНС а Апелациони суд у Београду одбацио његов тужбени захтев због повреде угледа и части.

НУНС подсећа и да је сличним поводом пре седам месеци јавно протестовао због објављивања фотографија малолетног сина Вучића на сајту Телепромптер и да је тада указао да откривање идентитета малолетника представља не само грубо кршење етичког кодекса и основних професионалних стандарда, већ и угрожава његову безбедност.

У саопштењу НУНС-а се каже и да се надају да су јавности овим освежили памћење, да не очекују извињење али очекују "да премијер Србије води рачуна о јавној комуникацији и да бригу о непрофесионализму медија препусти надлежним регулаторним и саморегулаторним телима".

НУНС је јуче позвао премијера да поведе рачуна о јавној комуникацији што је изазвало оштар одговор напредњака, који су навели да такав став представља отворену подршку онима који су све осим медија - порталу Телепромптер и недељнику Таблоид.

СНС је у реаговању поручио да је таквим саопштењем НУНС показао да равноправно стоји, раме уз раме, са онима који су све осим медија - Телепромптером и Таблоидом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару