"Политика" демантује да је Адрија медија група постала власник дела листа

Дневни лист "Политика" демантовао је у свом издању за четвртак да је Адрија медија група (АМГ), чији је председник Александар Родић, постала власник дела тог листа.

Према наводима редакције Политике, компанија АМГ, у чијем је власништву дневни лист Курир, откупила је права и потраживања које је немачки концерн ВАЦ имао у предузећима "Политика новине и магазини", "Политика штампарија", "Политика а. д.", "Дневник Војводина прес" и "НИД Новости", пренела је Бета.

Додаје се да тиме није дошло до промене власничке структуре и куповине удела, већ да је АМГ "купио само потраживања ВАЦ-а", због којих "Политика НМ" води судски спор пред судом у Есену с бившим немачким сувласницима.

Немачки ВАЦ продао је свој удео у "Политици НМ" у лето 2012. године фирми "Ист медија група" из Москве, за коју је касније утврђено да је ћерка фирма компаније "Фармаком" шабачког бизнисмена Мирослава Богићевића.

Цео предмет је касније упућен Државном правобранилаштву како би се испитала пуноважност тог купопродајног уговора, након чега је Комисија за заштиту конкуренције донела одлуку да забрани "Ист медија групи" било какву продају удела док се поступак не оконча.

Председник АМГ Александар Родић изјавио је раније данас да је та компанија купила сва права и потраживања од немачке Функен Медиен Групе, а према и у вези са компанијама "Политика новине и магазини", "Политика штампарија, "Политика АД", "Дневник Војводина Преш" и "НИД Новости". Родић је додао да ће АМГ у наредном периоду ући у процес реализације ових права и потраживања, поштујући све важеће законе Србије.

"У случају да АМГ оствари право власништва у било ком од горе наведених привредних друштава, тражићемо сагласност Комисије за заштиту конкуренције", најавио је председник Адрија медија групе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару