Читај ми!

Успешно завршена акција "Коштана"

Акција "Коштана 2015" полиција седам земаља на граничном прелазу Прешево–Табановци, која је данас завршена, по оцени учесника дала је добре резултате у супротстављању кријумчарима људи.

Из Македоније у Србију је у овој години ушло око 180.000 мушкарца, жене и деце из блискоисточних држава, а са некима од њих су током акције, које је почела крајем септембра, обављени и интервјуи, преноси Танјуг.

Акција, у којој су учествовали припадници полиција Аустрије, Словеније, БиХ, Црне Горе, Албаније и Македоније, спроведена је на делу границе према Македонији, а на подручју Прешева је разговарано са мигрантима.

Та акција организована је у складу са Планом рада Програма граничне безбедности ДЦАФ – Центар за безбедност, развој и владавину права, у сарадњи са српском Управом граничне полиције.

Директор ДЦАФ Антон Травнер је рекао на конференцији за новинаре да је ова акција показала да регион може, зна и хоће да заједнички сарађује на решавању битних питања, пренео је бујановачки ОК-радио.

Траверн је навео да је резултат акције и размена искустава полиција, "који је битан елемент за прекограничну полицијску сарадњу и стварање канала за размену заједничких информација".

Према његовим речима, један од канала размене информација био је на нивоу МУП Србије и Еуропола.

Начелник Одељења МУП-а за сузбијање прекограничног криминала Митар Ђурашковић рекао је да су у овој акцији постигнути добри оперативни резултати.

Навео је да је циљ акције био прикупљање сазнања о криминалним групама које илегално кријумчаре људе из Турске у Грчку, "и пресецање сличних канала у Србији".

Према његовим речима, током акције је поднета једна кривична пријава против држављанина Србије, који је кријумчарио осам држžављана Сирије.

Обављено је 160 интервјуа са ирегуларним мигрантима, од чега највише са Сиријцима, њих 66, са 48 Авганистанаца, са 17 Ирачана, рекао је он.

Од почетка мигрантске кризе из Македоније је у Србију ушло 180.000 тражиоца азила и илегалних миграната са Блиског истока, додао је Ђуршковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару