Читај ми!

Приватизоване шабачка и нишка телевизија

Јавно-информативно предузеће Радио-телевизија Шабац продато је у Агенцији за приватизацију за 446 хиљада евра, а уговор је пуноважан од сутра, када истиче рок за жалбе. Продата и нишка телевизија за 78 хиљада евра.

Шабачку телевизију и радио купио је Александар Живановић, маркетиншки стручњак из тог града, који са том кућом сарађује скоро десет година, преноси Бета.

Живановић је био и једини заинтересован за куповину тог предузећа.

"Због уговорних обавеза, писаних и неписаних правила аукцијског пословања, нећу давати изјаве о самој куповини али могу рећи да сам сарађивао, као маркетинг менаџер, дуги низ година са медијском кућом РТВ Шабац и то на обострано задовољство. Професионалност је оно што краси све запослене у тој кући али и недостатак добре опреме и то је оно што треба мењати", рекао је Живановић.

РТВ Шабац упошљава 26 новинара и техничара, као и 12 хонорарних сарадника.

Радио Шабац, некада најслушанији радио у СФРЈ, сада има локалну фреквенцију док је телевизијски сигнал регионалног карактера.

Медијска кућа се простире на око 2.000 квадратних метара у центру града и има три студија, у згради где се налази и недељник "Глас Подриња" чија је аукција заказана за четвртак, 8. октобар.

Након што је Живановић купио РТВ Шабац, неки од запослених изјавили су да је то "најбоље решење ако већ мора приватизација".

Продата је и Нишка телевизија на лицитацији за 78.000 евра конзорцијуму који чине Народне новине и директорка ТВ Зона плус Слађана Остојић, потврдио је уредник Нишке телевизије Небојша Величковић.

Величковић је истакао да су на лицитацији одржаној у Агенцији за приватизацију учествовала два потенцијална купца, а други је био извршни директор НТВ-а Александар Живадиновић.

Величковић је подсетио да је почетна цена на лицитацији износила нешто више од 38.000 евра.

Према његовим речима, Нишка телевизија наставиће и наредних двадесетак дана да функционише као једини државни медиј у Нишу, јер је отприлике толико времена потребно да буде завршена комплетна процедура око примопредаје имовине.

Нишка телевизија продата је из другог покушаја, а први покушај продаје проглашен неуспешним јер једини потенцијални купац, конзорцијум који су чинили Нишлија Драган Милошевић и нишки дневник Народне новине није приложио сву неопходну документацију.

Почетна цена са којом је Агенција за приватизацију кренула у продају НТВ-а износила је 75.000 евра.

Због страха од затварања телевизије после приватизације, НТВ је протеклих недеља уз социјални програм напустило 75 запослених, од укупно 81, тако да сада емитује програм захваљујући ангажовању хонорарних сарадника.

Та медијска кућа јануара наредне године требало би да прослави две деценије постојања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару