Читај ми!

Удвостручен број грађевинских дозвола

У Србији је у јуну, јулу и августу издато 4.308 грађевинских дозвола што је двоструко више у односу на 2.071 дозволу одобрену у истом периоду прошле године, саопштило је Министарство грађевинарства, саобраћаја и ифраструктуре.

Како се истиче, само у августу је издата 1.431 грађевинска дозвола, што је дупло више него у истом месецу прошле године, када је издато 718 дозвола.

Према Министарству грађевинарства, брзо издавање грађевинских дозвола у јеку грађевинске сезоне, у јуну, јулу и августу резултирало је подизањем грађевинског тржишта Србије, наводи Танјуг.

Повећани број грађевинских дозвола је, како се истиче, резултат једноставнијег процеса долажења до тог документа откад је почео да се примењује нови Закон о планирању и изградњи.

Ефекат примене новог закона видљив је већ у првих шест месеци примене, а од њега се очекује да удео грађевинске индустрије у укупном бруто друштвеном производу Србије за неколико година подигне са садашњих око четири одсто на око шест процената, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи