Читај ми!

Продужен рок за уплату рачуна "Инфостана"

Рок плаћања рачуна за "Инфостан" одложен је за 25. октобар, како би грађани могли да искористе попусте, саопштило је то јавно- комунално предузеће.

Како се наводи, грађанима који су већ платили рачуне на којима је била ставка "осигурање домаћинства", наредна уплатница "Инфостана" биће умањена за износ те премије, увећан каматом на уплаћена средства, преноси Бета.

"Инфостан" је грађанима уручио септембарске рачуне за комуналне услуге увећане за 200 динара за осигурање стања, иако се они раније нису изјаснили да прихватају ту услугу.

У саопштењу "Инфостана" се наглашава да ће свим корисницима који нису до сада осигурали домаћинство и којима је уз септембарски рачун достављена понуда "Ђенерали осигурања Србија", уплатнице бити поново достављене, без ставке "осигурање домаћинства".

Корисницима који у рачуну нису имали ставку "осигурање домаћинства" у износу од 200 динара, биће послато обавештење да су им достављени рачуни валидни и да могу да их измире у наведеном року доспећа на рачуну.

Додаје се да је то јавно-комунално предузеће у најбољој намери да корисницима услуга "Инфостана" понуди још једну услугу - добровољно осигурање домаћинства и ствари у њему, по цени од 200 динара, нехотице направио пропуст.

"И поред претходно добијене сагласности Савеза независних организација потрошача на Уговор о пословно-техничкој сарадњи и Протокола о начину рада и спровођења услуге осигурања, као и прихваћене регистрације у Централном регистру Повереника за информације од јавног значаја, догодио се пропуст у начину представљања нове необавезујуће услуге грађанима Београда", наглашава се у саопштењу.

Директор београдског "Инфостана" Веселин Марковић поднео је јуче оставку на ту дужност, а његову оставку тражио је градоначелник Београда Синиша Мали.

Такав потез "Инфостана" критиковале су и огранизације за заштиту потрошача, наводећи да је незаконит, а Комисија за заштиту конкуренције је најавила да ће испитати на који начин се нова ставка нашла на рачунима грађана.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи