Читај ми!

Објављена прва три извештаја о ревизији у 2015.

Државна ревизорска институција (ДРИ) завршила је и објавила прве извештаје о ревизији финансијских извештаја и правилности пословања, који су предвиђени програмом за 2015. годину.

Како се прецизира на сајту те институције, прве су објављене ревизије консолидованих финансијских извештаја завршног рачуна буџета и правилности пословања три београдске општине - Звездаре, Палилуле и Гроцке за 2014. годину, преноси Бета.

Извештаји о ревизији су уручени Скупштини Србије и скупштинама те три општине. До краја године ДРИ би, како се наводи, требало да објави близу 150 извештаја о ревизији.

Државни ревизори су утврдили да је буџетски суфицит општине Гроцка исказан у износу мањем за 2,6 милиона динара и да је за субвенције јавно комуналним предузећима исплаћено око 96,2 милиона динара без одговарајуће документације.

За сталне трошкове, услуге по уговору и за материјале је исплаћено 39,8 милиона динара више него што је било планирано.

Из општинског буџета је 38,4 милиона динара потрошено за јавне набавке без спроведеног поступка, 19,4 милиона динара за набавке у којима нису поштовани прописи јер су повољније понуде одбијене.

За плате, додатаке, накнаде и социјалне доприносе на терет послодавца мимо прописа исплаћено је 18,5 милиона динара.

Из буџета Палилуле је у 2014. за плате запослених у општинској управи дато 21,5 милиона динара више од износа који је требало исплатити према законским прописима.

За јавне набавке је мимо закона потрошено 32,2 милиона динара од чега се 17,3 милиона динара односи на набавке општинске управе. Јавно предузеће "Пословни центар" је непоштујући процедуре приликом спровођена јавних набавки потрошило око 11,5 милиона динара.

Као неправилност у раду Општине Палилула, ДРИ је наводи дошење акта којим је омогућено да се уплата прихода од закупа пословног простора у износу од 20,4 милиона динара пренесе на рачун Установе културе уместо на прописани рачун јавних прихода, као и да је исплаћено без правног основа 14,9 милиона динара за надокнаде за рад у комисији, авансе, спортским клубовима и удружењима грађана.

ДРИ је у контроли буџета општине Звездара за 2014. утврдила да је 20,5 милиона динара потрошено без спроведене јавне набавке за услуге чишћења управне зграде, обезбеђење, противпожарну заштиту, као и телефонске услуге, а супротно законима били су и расходи од 17,5 ; милиона динара за плате и друге накнаде запосленима.

Утврђене су неправилности и код плаћања из општинског буџета Спортском центру Олимп од око 2,6 милиона динара, Установи културе Вук Караџић око 2,1 милиона динара и Пословном простору Звездара 570.000 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару