Читај ми!

Отказани аутобуси ка Хрватској, ваздушни саобраћај без прекида

Редовне аутобуске линије из Београда које су јутрос требале да саобраћају ка Хрватској, отказане су, кажу на Београдској аутобуској станици. Авио-саобраћај између Србије и Хрватске одвија се без прекида, наводе из "Ер Србије".

Са Београдске аутобуске станице од јутрос су отказани поласци српских превозника за Хрватску.

Шеф станице БАС-а Славиша Предолац рекао је РТС-у да ће биће одржани поласци у 20.30 за Сплит и у 23 часа за Карловац, као и у 16.15 за Загреб, јер се ради о хрватским превозницима.

Танјуг је раније пренео да су отказани и поласци за Бањалуку, Љубљану, Француску, јер саобраћају преко хрватске територије. Што се тиче полазака за Италију, они ће бити одржани али преко Мађарске.

"Наш превозник је јутрос одвезао путнике до границе, путници су узели своје ствари и прелаз прешли пешке, где их је чекао партнер из Хрватске. Ради се о путницима који немају наше пасоше, а двојица путника са српским пасошима су враћена назад", рекао је Предолац.

Додао је да су сви путници који су ноћас са БАС-а кренули за Хрватску враћени у Србију и истакао да им је враћен новац за аутобуску карту. Како каже, новац ће бити враћен свима који не успеју да у потпуности обаве своје путовање.

Хрватски министар унутрашњих послова Ранко Остојић потврдио је јутрос да се на граничном прелазу Бајаково на улазу у Хрватску не пропуштају возила српских регистрација, осим теретних возила с кварљивом робом, наводећи да је држављанима Србије пролаз дозвољен.

Са друге стране авио-саобраћај између Србије и Хрватске одвија се без прекида.

Путници из Београда који имају пасоше Србије јутрос су без проблема допутовали у Загреб, потврђено је у компанији "Ер Србија".

Српска авио-компанија лети редовно за Загреб, а поводом рестрикција које је Хрватска увела према грађанима Србије, у "Ер Србија" рекли су да никаквих непријатности до сада није било и да се авио-саобраћај одвија по плану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару