Читај ми!

Грачаници награда за најбољи учинак

Општина Грачаница добитник је прве награде за најбољи учинак и друге награде за највеће побољшање међу партнерским општинама у оквиру Пројекта за децентрализацију и подршку општинама - ДЕМОС. Признања су уручена председнику те општине Владети Костићу на церемонији у Приштини.

Свечану доделу награда организовали су Влада Швајцарске, која ће преко ДЕМОС-а од 2014. до 2016. године са 10,7 милиона франака помоћи 17 општина на Косову, и Министарство администрације и локалне самоуправе косовске владе, саопштила је општина Грачаница, преноси Танјуг.

Како се наводи у саопштењу, општина Грачаница остварила је најбољи учинак у прикупљању пореза на имовину, који је повећан 63 одсто у односу на прошлу годину, а друга је локална самоуправа у побољшању услуга (прикупљању отпада и спровођењу препорука ревизора).

То значи да ће општина Грачаница од стране Пројекта за децентрализацију и подршку општинама - ДЕМОС, финансираног од стране Владе Швајцарске, добити два додатна гранта, односно финансијска средства за побољшање својих услуга.

За најбољи учинак општина Грачаница добиће додатна средства у висини од 50 одсто, а у категорији највећег побољшања 40 одсто од годишњег гранта.

Председник општине Грачаница захвалио се швајцарској влади на подршци коју даје локалној самоуправи, истакавши да ће тим средствима бити реализовани пројекти од интереса за грађане.

"Заједно са општинским службама и партнерима из ДЕМОС програма договорићемо на који начин и где ће ова средства бити најбоље утрошена, односно шта ћемо урадити", рекао је Костић.

Нагласио је да ово није само његова заслуга, већ свих људи који раде у општини Грачаница.

"До награда смо дошли захваљујући услугама које ти људи пружају грађанима и сматрам да су ово награде за све њих, а не за мене као председника општине”, рекао је Костић након церемоније доделе награда.

Осим општине Грачаница, другу награду у категорији најбољи учинак добила је општина Пећ, а трећу општина Штимље, док је прву награду за општину са најбољим побољшањем добио Липљан.

Амбасадорка Швајцарске Кристина Марти Ланг истакла је да је та земља посвећена развоју Косова, те да ће наставити са подршком партнерским општинама.

На церемонији доделе награда најуспешнијим општинама приказан је кратак видео запис са описом иницијативе ДЕМОС-а под називом "“Промовисање културе учинка у општинама".

У оквиру тог пројекта биће снимљен промотивни филм о општинама и изабрани најактивнији и најуспешнији службеници, додаје се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи