Читај ми!

Журба миграната пред затварање границе

У прихватни центар у Кањижи у протекла 24 сата стигао рекордан број мигранaта, њих чак 5.000, јавља репортер РТС-а. У Мађарску за један дан прешло 3.300 миграната.

Мигранти се кратко задржавају у кампу у Кањижи, тек сваки десети остаје ту, јавља извештач РТС-а.

Ноћи постају веома хладне, али ћебади има довољно. У Београд је стигла испорука ћебади које је послао УНХЦР и ускоро би требало да буде прослеђена у Кањижу.

Пруга Хоргош–Реске једино је место куда мигранти, после постављања заштитне ограде, могу да пређу српско-мађарску границу.

Стотине њих користе последњу прилику да се докопају територије Европске уније пре 15. септембра, с обзиром на то да је мађарска влада најавила да ће од тог датума контрола преласка границе бити пооштрена. 

Поред тога што ће границу чувати војска, илегални преласци неће као до сада бити третирани као прекршај, већ као кривично дело за које је запрећена вишегодишња казна затвора. 

Мађарска војска спремила се и за војне вежбе дуж границе са Србијом.

У Будимпешти кажу да је циљ војне вежбе да Мађарска покаже да може да заштити своје границе и усмерена је према илегалним мигрантима и кријумчарима људи, а не према суседима.

 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи