Читај ми!

Где на одмор у септембру

Иако за многе почетак септембра значи крај лета, за породице са малом децом и пензионере, лето тек почиње. У већини домаћих туристичких места од 1. септембра цене у ресторанима, хотелима и приватном смештају биће ниже од 20 до 30 одсто.

Цене у туристичким местима варирају и у зависности од дана у недељи. Викенд боравци су по правилу скупљи од одмора током радне недеље.

"На пример, ако од понедељка до петка користите пет пансиона, плаћате четири, а пети вам је бесплатан, што показује да дајемо 20 одсто попуста. Ми смо се придружили овој уредби Владе за подстицај развоја туризма и свако ко донесе ваучер има 15 oдсто попуста", истиче Милијан Васић, директор хотела "Врујци".

У Кладову кажу да су летос имали 40 одсто туриста више. Добре туристичке резултате очекују и током јесени, а нове, за трећину ниже цене, најављују од 1. октобра.

"Имамо нови ценовник, посебне погодности за пензионере, за дужи боравак пензионера. Мислим да ћемо и ту имати успеха", наводи Милета Аџић, директор хотела "Аква стар Дењуб" у Кладову.

На Сребрном језеру не планирају сезонско снижавање цена, али подсећају да их нису мењали четири године.

"Заинтересованост грађана Србије за наш крај је велика и драго нам је јер ево, септембар је попуњен ваучерима, а имамо пријаве и за октобар", каже Дајана Стојановић, директорка ТО Велико Градиште.

Туристички ваучери продужавају туристичку сезону и на белоцркванским језерима

"Мера Владе је права мера, што је показало да је август много пунији од јула. Спустили смо цене за 30 одсто и за нас сезона није готова, већ тек почиње", истиче Миладин Миладиновић из "Виле Беси", Бела Црква.

Они домаћини који овог лета нису своје објекте пријавили за туристичке ваучере, ту ће грешку, како кажу, сигурно исправити наредне сезоне.

"За ваучере се нисам пријавио. То ми је била велика грешка. Било је реклама за то али их нисам искористио. Следеће године то не смем да пропустимо. Било је позива да ли смо се пријавили. То смо пропустили и то је велика грешку", каже Драган Белобабић из "Виле Марије", Бела Црква.

Пријатне септембарске температуре и михољско лето у октобру сигурно ће многе навести да баш тада испланирају одмор. Подсетимо, пријаве за туристичке ваучере се примају до 15. октобра, а они се могу искористити све до 20. новембра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи