Читај ми!

Крагујевац, украдена спомен-плоча Зорану Ђинђићу

Спомен-плоча Зорану Ђинђићу украдена је из крагујевачке улице која носи његово име, сазнаје РТС. Демократска странка, ЛДП и Заједно за Шумадију осуђују крађу спомен-плоче.

Спомен-плоча са ликом покојног премијера откривена је 2003. године.

У току је полицијски увиђај.

Демократска странка наводи да је ломљење плоче са ликом Зорана Ђинђића још једна претња ДС-у. Градски одбор Демократске странке у Крагујевцу захтева од надлежних државних органа да спроведу хитну истрагу и пронађу починиоце који су поломили спомен-плочу са ликом Зорана Ђинђића, покојног премијера Србије и председника ДС-а, наводи се у саопштењу те странке. 

Либерално-демократска партија најоштрије осуђује вандалски чин крађе спомен-плоче са ликом Зорана Ђинђића из централне улице у Крагујевцу која носи његово име и позива надлежне органе да се најхитније спроведе истрага и да се починиоци ухапсе, наводи ЛДП у саопштењу.

Заједно за Шумадију наводи да је разбијање спомен-плоче Зорану Ђинђићу у Крагујевцу само још један од сигурних знакова антидемократског расположења и диктатуре коју у Србију враћа власт Српске напредне странке. У Крагујевцу су хапсили невине, пребијали опоненте, а сада разбијају и симболе слободе и демократије, наводи Заједно за Шумадију у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи