Читај ми!

Њилаш: Изјаве око аутобуса у Кањижи су неспоразум

Председник Покрајинског савета за миграције Михаљ Њилаш оценио је као неспоразум изјаве руководства Кањиже у вези са увођењем аутобуса намењених искључиво за превоз деце у школе, а не и за превоз миграната.

Михаљ Њилаш је у Суботици рекао да се редовне аутобуске линије у Кањижи користе и за превоз деце до школе, а родитељи су, како је рекао, били уплашени да њихова деца неће имати места на тим линијама због тога што велики број миграната користи те аутобусел јавља Танјуг.

Стога су писали петицију захтевајући да се ово питање реши, након чега је руководство Кањиже, према његовим речима, обезбедило аутобусе за ванредне линије само за превоз ученика.

"Мислим да то није проблем уопште и то је логична реакција и решење ове проблематике. То је само криво протумачено", рекао је Њилаш.

Према наводима локалних медија, јуче је у Кањижи одржана предаја аутобуса који ће, како се наводи, "вршити превоз ученика, без миграната, до образовних институција и назад".

Иницијативу за увођење посебног аутобуса за ученика, према писању Мађар соа, покренули су забринути родитељи ученика, а подржала их је локална самоуправа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи