Читај ми!

Покрајина обезбедила кров над главом за расељене

Војвођанска влада доделила је 22 милиона динара, чиме је обезбеђено решавање стамбеног питања за 61 породицу избеглих и расељених са простора бивше Југославије, истакнуто је приликом уручивања уговора о тој помоћи.

Помоћ за откуп 16 сеоских кућа и грађевински материјала за стамбену изградњу за 45 објеката додељен је корисницима са подручја 15 војвођанских општина, преноси Танјуг.

Уговоре корисницима је у Чуругу уручио покрајински премијер Бојан Пајтић истакавши да је инвестирано 22 милиона динара чиме је омогућено да 61 избегличка породица са простора бивше Југославије трајно реши свој стамбени проблем.

Пајтић је истакао да је окупљање овим поводом леп чин и да је, иако ово није формална надлежност Покрајине, реч о испуњавању људске обавезе да се помогне људима, који су скоро пре двадесет година напустили своје домове, саопштила је војвођанска влада.

"Инвестирали смо 22 милиона динара, како би ове породице обезбедиле себи куће, односно материјал за њихову изградњу, и да себи омогуће бољи живот", рекао је Пајтић.

Према његовим речима, избеглице не смеју бити заборављене и занемарене а покрајинска влада ће наставити да им помаже, наводи се у саопштењу покрајинске владе.

Уручивању уговора присуствовао је и директор Фонда за пружање помоћи Радомир Кукобат који је подсетио да је осам година рада фонда кроз програм стамбеног збрињавања прошла 1.021 породица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи