Читај ми!

Луковска и Пролом бања најпопуларније домаће дестинације

Луковска и Пролом бања су најпопуларнија туристичка места овог лета у земљи. Трећина свих који су се до сада пријавили за ваучере, одабрали су једну од те две бање. Домаћини кажу да имају резервације све до почетка новембра. Рок за подношење захтева за издавање ваучера је 15. октобар, а могу да се искористе до 20. новембра.

Одложено плаћање на шест месечних рата, посебни попусти за пензионере, лековита вода и добра услуга, учинили су Луковску и Пролом бању омиљеним туристичким местима.

До сада је издато око 9.000 туристичких ваучера за 243 хотела, мотела и сеоских домаћинстава широм Србије. Чак 3.000 ваучера иде у те две бање на југу Србије.

Директор "Специјалне болнице  Пролом и Луковска бања" Жарко Ђурић каже да су људи који су се пријавили за ваучере углавном они који су још раније резервисали.

Међутим, доста је, каже, и оних које су ваучери од 5.000 динара подстакли да у Србији искористе одмор.

У Луковској бањи у пречнику од двеста метара, лековита воде извире на 37 места.

Овде сви раде у туризму или за туризам и оно што је посебно интересантно – у Луковској бањи нема никога на бироу за запошљавање.

Током лета, када је гостију и највише, има посла чак и за ђаке средњошколце који желе, током распуста, да зараде неки динар.

Када хотелијери кажу да су пуни, то обично значи да им је заузето негде око 70 одсто соба. Кад у Луковској бањи кажу да су пуни то значи да немају ниједну слободну собу. Тако је ових дана.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи