Читај ми!

Преминуо оболели од вируса Западног Нила

Пацијент који је оболео од вируса Западног Нила преминуо је на Клиници за инфективне и тропске болести у Београду, речено је агенцији "Бета" у Клиничком центру Србије.

Педесетшестогодишњи пацијент који је једини регистровани оболели од вируса Западног Нила лекару се јавио касно, недељу дана након уједа зараженог комарца, наводе у за агенцију Бета у Клиничком центру Србије.

Институт за јавно здравље "Милан Јовановић Батут" саопштио је јуче да је инфекција вируса потврђена код мушкарца старог 56 година са територије Јужнобанатског округа.

Грозница Западног Нила је сезонско обољење, највише заступљено у време највеће активности комараца. Први оболели јављају се углавном у другој половини јула, а највећи број оболелих региструје се током августа и септембра.

Већина особа инфицираних вирусом Западног Нила нема никакве симптоме и знаке болести.

Код малог процента заражених симптоми подсећају на обољење слично грипу, с наглом повишеном телесном температуром, главобољом, болом у грлу, леђима, мишићима, зглобовима, умором, благим пролазним осипом и лимфаденопатијом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи