Читај ми!

Све више туриста на Власини

Власина као предео изузетних одлика својом лепотом и природним богатствима привлачи туристе током целе године, али највише лети. Сви хотели и мотели су попуњени, а у приватном смештају има мало места за туристе. Највише је гостију из Србије, али има доста и Бугара.

Власина очарава својом лепотом, пејзажима, чистом водом и ваздухом. Атрактивном дестинацијом чине је и видиковци и потенцијали језера.

Власинско језеро је сада на једној од својих највиших кота, на 1.213 метара надморске висине. Иако је вода хладна има доста купача.

У окружењу језера су три насеља. Гостима су на располагању хотели са укупно 2.000 лежајева.

"Имамо проблем са категоризацијом објеката који су у приватном власништву, односно викендица, њих је јако мало", каже Биљана Николић, директор ТО у Сурдулици.

Ноћење у хотелу је 1.000, а пун пансион 1.900 динара. Смештај у некој од викендица кошта 600 динара по особи.

"У односу на пре три године, мање је гостију, што је забрињавајуће. Долазе највише млади, а за њих нема никакве забаве, нема дискотека", наводи Драгиша Филиповић.

На Власину долазе и спортисти, припремају се за такмичења.

"Припремамо се овде и лети и зими, услови су за то одлични", каже Никола Ђорђевић из Петровца на Млави.

На Власини туристи могу да уживају и у јединственој атракцији тресетних пловећих острва. Она нису везана за дно језера, а положај им се мења у складу са временским условима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи