Читај ми!

Споменик Милици Ракић до краја септембра

Споменик девојчици Милици Ракић на Ташмајдану, који се поново подиже на инцијативу премијера Србије Александра Вучића, биће постављен до краја септембра, најавио је данас градски менаџер Горан Весић.

Горан Весић је са градским секретаром за финансије Слободаном Милосављевићем посетио компанију "Ливница Јеремић", којој се захвалио на одлуци да изради споменик девојчици која је страдала током НАТО бомбардовања Србије 1999. године, а који су уништили вандали, преноси Танјуг.

"Данас смо били у прилици да се уверимо да израда калупа за споменик Милици Ракић напредује добро и да ће Ливница Јеремић излити споменик до 15. септембра. На срамоту свих нас, овај споменик убијеној девојчици, који је постављен пре 15 година, два пута су уништавали и крали вандали", рекао је Весић, преноси Беоинфо.

Додао је да ће споменик са епитафом "Били смо само деца" у оквиру кога се налази фигура Милице Ракић, девојчице убијене у НАТО бомбардовању, бити покривен камерама, а да ће сама биста, према договору са "Ливницом", имати уграђен алармни систем.

"Као грађанина Београда срамота ме је зато што споменик убијеној девојчици морамо да штитимо камерама и алармним системом, али нажалост добро организованим криминалним групама које уништавају споменике ништа није свето и ничега се не плаше, нити стиде", рекао је Весић.

Весић је навео и да је постигнут договор да "Ливница Јеремић" учествује донацијом у изради споменика српском писцу Бориславу Пекићу који треба да буде постављен на реновираном Цветном тргу.

Весић је прецизирао да ће реновирање Цветног трга бити завршено 10. октобра, а да ће одмах потом бити постављен споменик једном од најзначајнијих српских писаца.

Са "Ливницом Јеремић" је договорено и да, у сарадњи и према условима Завода за заштиту споменика културе града Београда, учествује у одржавању споменика вожду Карађорђу испред храма Светог Саве на Врачару.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи