Читај ми!

Повећан број страних туриста у Србији

Више од 10.000 пријава пристигло је за ваучере за субвенционисани одмор у Србији. Промоција Србије као туристичке дестинације допринела је томе да се повећа и број страних туриста за 13 одсто као и да се удвостручи број наших грађана који одмор проводе у земљи, каже за РТС Сандра Влатковић из Туристиче организације Србије.

Сандра Влатковић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекла да је промоција кроз комплетне понуде Србије и акцију "Моја Србија" дала прилично добре резултате који показују да је повећан број иностраних гостију за 13 одсто, а домаћих за 12 одсто.

Напомиње да је активност државе и Министарства трговине, туризма и телекомуникација додатни ветар у леђа туристичкој понуди и показатељ да туризам добија оно место које заслужује.

Влатковићева указује како просечни туриста захтева више од смештаја и додаје како сами хотелијери унапређују своје понуде како би се туристи добро осећали, али да је ту и туристичка привреда која креира додатне садржаје.

Подсећа да се Србија промовише и на страним сајмовима, са једним главним циљем, а то је да се нађе у туристичким водичима као једна од напожељнијих дестинација.

На питање како продужити сезону и задржати туристе, Влатковићева каже како су кампање "Моја Србија" и "Забава је на врху" већ дале резултате и закључује да се промоција наставља и на друштвеним мрежама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи