Читај ми!

Стефановић: Поносни смо на полицајце који су дали живот за државу

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић открио је данас спомен-плочу погинулим полицијским службеницима Полицијске управе у Ваљеву од 1994. до 1999. године и поручио да ће Србија увек бити поносна на те људе који су не жалећи своје животе штитили нашу државу и њене грађане.

Стефановић је навео и да је сваки радник МУП-а свестан да обављајући свакодневне задатке може доћи у ситуацију да ризикује свој живот за слободу и безбедност грађана и замолио све да то разумеју и поштују, преноси Танјуг.

"Заувек смо поносни на ове људе и увек ћемо их се сећати. Њихова имена и њихове породице не смемо да заборавимо, јер су они животе дали за Србију", рекао је Стефановић, додајући да полиција ради можда и најтежи и најкомплекснији посао у земљи.

Говорећи о раду Полицијске управе у Ваљеву, Стефановић је рекао да полиција бележи добре резултате који су из месеца у месец све бољи, а да ће додатни напори бити уложени да се смањи број саобраћајних несрећа, јер је циљ да се смањи број изгубљених живота у саобраћају.

Он је додао и да су ваљевски полицајци свесни да само посвећеним радом могу да придобију поверење грађана.

"Поверење грађана се не стиче лако и не може да буде засновано само на рутинском, већ на посвећеном раду, по коме ће грађани познавати своје полицајце, знати шта раде, а и полицајци ће знати ко живи у којој улици и ко су људи на које треба обратити пажњу да би грађани били безбедни", истакао је Стефановић.

Министар је нагласио да у борби против криминала и корупције не сме бити пропуста, поштеђених и повлашћених, и истакао да је МУП у последњих годину дана интензивно радио на томе да покаже да нема заштићених.

"Никога неће штитити партијска књижица, полицијска значка, ни материјални и друштвени статус. Сви који се огреше о закон одговараће", поручио је Стефановић.

Министар је најавио да ће почетком септембра у Ваљеву бити одржан дефиле припадника полиције и трибина о безбедности, као и да је то дан који ће полиција даровати грађанима Ваљева.

После Ваљева, Стефановић је посетио Осечину где је рекао да водотокови у тој општини и околини морају бити регулисани, како становници овога краја не би били угрожени поплавама.

Говорећи о стању безбедности у Осечини, Стефановић је указао да је стопа криминала у овој општини на таквом нивоу, да се може рећи да је ово једна од најбезбеднијих општина у Србији.

Министар је указао да је безбедност широка категорија и нагласио да у земљи у којој нема стабилности, нема ни инвестиција, а тиме ни нових радних места, већих плата, бољег стандарда.

"Србија је у односу на неке земље у региону успела да осигура стабилност. Нас не потресају терористички напади, дејством наших безбедносних структура, пре свега полиције, успели смо да спречимо преливање криза из региона на наше тло", навео је Стефановић.

Он је истакао да је Србија добром политиком председника Владе Србије Александра Вучића успела да постигне да буде међународно призната као земља која је кренула у реформе.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи