Oтворена сензорна соба за помоћ деци са аутизмом

Дом за децу и омладину "Драгутин Филиповић Јуса" у Београду добио је сензорну собу за помоћ деци са аутизмом, захваљујући донацији "Електропривреде Србије" од милион динара.

Министар за рад, социјална и борачка питања Србије Александар Вулин рекао је на отварању да ће сензорна соба помоћи деци са посебним потребама у развоју и свакодневном животу, преноси Танјуг.

Вулин је рекао да ће донација ЕПС-а бити искоришћена за опремање још неколико сензорних соба о домовима у Србији и позвао и друге компаније у Србији следе пример те компаније.

Директор ЕПС-а Александар Обрадовић рекао је да је ће ЕПС до 1. јула 2016. завршити трансформацију из јавног предузећа у акционарско друштво, којем ће једно од главних мерила успеха бити профит, али да и поред тога не сме да заборави социјалну одговорност.

Обрадовић је рекао да све најуспешније фирме на свету имају јаке програме социјално одговорног пословања којима се, као и на пример ЕПС-ове донације за сензорну собу, показују да се, поред профита, и социјалном одговорношћу мери успех компаније.

"У српском друштву постоји полемика да ли компаније попут ЕПС-а треба да имају спонзорства и донације. Ја одговорно тврдим да треба и мислим да је то најбоље показано на овом примеру", рекао је Обрадовић на отварању сензорне собе у дому за децу и омладину на Врачару.

Уређење сензорне собе покренуто је на иницијативу Министарства за рад.

Сензорна соба се користи у раду са децом са аутизмом, поремећајима концентрације, особама са сензорним оштећењима, менталном и недовољном развијеношћу, говорним потешкоћама, сметњама у учењу и проблемима у понашању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи