Вулин: Србија није концентрациони логор

У Србији се не гради, нити ће се градити никакав трајни центар за мигранте јер Србија није концентрациони логор да би задржавала људе који не желе код нас да остану, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

"Држава Србија није концентрациони логор и никог на силу неће задржати овде", рекао је Александар Вулин новинарима приликом отварању сензорне собе намењене деци и омладини са поремећајем сензорне интеграције у Дому "Драгутин Филиповић Јуса", чију изградњу је финансирала Електропривреда Србије, преноси Танјуг.

"Никога ми у жицу нећемо ставити и нико то од нас није тражио. Нико није тражио да правимо логоре за мигранте и да их спречавамо да се негде крећу", истакао је Вулин и додао да се Србија понаша у складу са највишим међународним стандардима и да смо показали да смо хумана држава.

Коментаришући поједине наводе да је ЕУ размишљала да се у Србији изгради прихватни центар за 400.000 миграната, Вулин је рекао да "то нико од нас није тражио, нити смо ми то коме нудили, а и да је тражио, Србија то никад не би могла да прихвати".

Вулин је истакао да Србија неће ускратити било какво људско право било коме и додао да ти људи имају право да се крећу, да уђу и изађу из земље.

"Не можемо на силу њих да задржимо у Србији, ако они не желе ту да остану. Нећемо ми овде правити логоре за људе који нису дошли да живе у Србији. Они желе да иду негде друго и то је њихово право", истакао је Вулин.

Министар је указао да би све друго било брутално кршење људских права миграната и додао да је друга ствар како ће се даље према мигрантима односити те земље у које су се они запутили.   

Србија није добила никакав званичан захтев од Немачке нити било које друге земље о протеривању 94.000 тражитеља азила с Балкана, изјавио је Вулин. 

Поједини медији пренели су да ће Немачка протерати 94.000 тражитеља азила с Балкана и забранити им поновни улазак у Немачку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи