Читај ми!

Нови рекорди за српску дебатну зајединцу

На управо завршеном Европском универзитетском дебатном првенству такмичило се 16 студената из Србије, коју су поставили нове рекорде за српску дебатну заједницу и Универзитет у Београду.

Европско првенство у дебатовању за студенте одржано је ове године у Бечу од 2. до 8. августа, а студенти из Србије забележили су значајне успехе, преноси Танјуг.

Прошлогодишњи прваци Хелена Иванов и Стефан Сириџански са Факултета политичких наука поставили су нови рекорд за Србију пласиравши се у четвртфинале првенства у отвореној категорији у којој су се такмичили најбољи тимови Европе.

Хелена Иванов је ушла у 10 најбољих говорника такмичења заузевши седмо место од преко 400 студената који су се надметали, док је њен дебатни партнер Стефан заузео 31. место.

Поред њих, студенти Миља Шијакињић и Илија Иванишевић, са Економског и Физичког факултета, успели су да дођу до полуфинала такмичења у категорији енглески као други језик.

Тим који су чинили студенти Правног факултета и Факултета организационих наука, Андрија Ђоновић и Марко Ћировић, дошао је до четвртфинала овог такмичења у истој категорији.

Након недељу дана такмичења на енглеском језику у конкуренцији од 112 тимова за победнике такмичења у отвореној категорији проглашени су студенти из Шкотске, док су најбољи у категорији енглески као други језик били Израелци.

Ове године студенти су дебатовали о томе да ли политичарима треба давати просечну плату државе, да ли би Европска унија требало да укине ембарго на продају оружја Кини, да ли треба легализовати сурогат материнство за новац.

Следеће Европско универзитетско дебатно првенство биће одржано у Варшави, у августу 2016. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи