Читај ми!

Директор Лутрије поднео оставку, полиција саслушала шест особа

Александар Вуловић, директор Државне лутрије Србије, поднео је неопозиву оставку после инцидента приликом извлачења бројева у игри "лото". Полиција је саслушала шест особа, а следе даља полиграфска тестирања, као и вештачење лоптица, каже министар полиције Небојша Стефановић.

Вуловић је оставку образложио моралним разлозима и поновио да под пуном одговорношћу тврди да је регуларност извлачења бројева игре на срећу "лото" апсолутно загарантована, наводи се у саопштењу објављеном на сајту Лутрије. Оставка је уследила после инцидента који се догодио на извлачењу игре на срећу "Лото" у уторак, а које је изазвало велику сумњу гледалаца да је намештено.

"Извлачење у 59. колу игре на срећу 'лото' било је у потпуности регуларно и Државна лутрија Србије послује у складу са законом", додаје се у саопштењу Лутрије Србије.

Иако сматра да лично није допринео развоју догађаја у вези са 59. колом "лотоа", Вуловић каже да оставку сматра својом моралном обавезом.

Вуловић је истакао да стоји на располагању надлежним органима за све потребне информације и обавештења како би се отклониле све сумње у регуларност игара на срећу које приређује Државна лутрија Србије.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић каже да је полиција, на основу захтева надлежног тужилаштва, већ саслушала шест особа, а следе даља полиграфска тестирања, као и вештачење лоптица.

"Међу саслушанима су чланови комисије, водитељка емисије, као и техничко особље задужено за графички приказ бројева и руковођење радом бубња. Њих петоро је и полиграфски тестирано, а о резултатима испитивања одмах смо обавестили надлежно тужилаштво", рекао је Стефановић Танјугу.

Новости су објавиле да су сви радници Државне лутрије Србије који били укључени у организацију последњег кола "лотоа", пристали да оду на полиграфско испитивање и сви су прошли тест. 

Стефановић је рекао да ће током дана бити полиграфски тестирано још пет особа, као и да ће се извршити вештачење лоптица које су коришћене приликом извлачења бројева.

"Запленили смо рачунарску опрему, као и дискове на којима се налазе подаци о свим уплатним листићима из Србије, а уколико буде потребно затражићемо, путем међународне правне помоћи, и информације од других држава. Полиција је одлучна да утврди све околности и чињенице у вези са извлачењем и да ли је било неких злоупотреба, а о резултатима истраге обавестићемо јавност када све завршимо", навео је Стефановић.

Државна лутрија Србије саопштила је да је на извлачењу игре "лото", у 59. колу од 28. јуна, дошло до техничке грешке изазване људским фактором, односно омашком оператера ангажованог на извлачењу, тако што је на екрану грешком исписан број 21.

Извлачење бројева 59. кола игре "лото" изазвало је буру у јавности. Наиме, пети број комбинације најпре се појавио на екрану, а тек онда је куглица са тим бројем извучена из бубња.

Републички јавни тужилац Загорка Доловац издала је налог полицији да прикупи потребне информације и истакла да је Тужилаштво одлучно да се цео тај случај детаљно испита.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи